Personbästa!

Pausen i bloggen har inte inneburit någon paus i träningen, tvärtom! Igår körde vi på hårdare än på länge med rygg - trots att det var lördag. Det bra humöret, psyket och viljan var på plats vilket resulterade i en 8a på 40 kg i marklyft! Yeah.

Helgen har spenderats med plugg av mossor och lavar, ätande av alldeles för mycket choklad och idag myste vi med familjens nya tillskott Snurran.


Ensamträning

Gårdagen blev tuff och efter skola och en stunds jobb kände jag mig inte direkt pigg på träning. Fredrik slängde då ihop lite äggmackor i form av stekt ägg på knäckebröd medan jag motvilligt drog på mig träningskläderna.

En halvtimme på crosstrainern blev 5 km och trots det fantastiska mellanmålet kände jag mig inte sugen på att fortsätta med de planerade magövningarna. Jag har för övrigt pajat ljumsken som ytterligare drog ner på humöret. Jag gav helt enkelt upp och åkte hem för blodpudding och Svenska Hollywoodfruar.

Idag hoppas jag på bättre humör då det blir favoriten bänkpress!


Steg 2

Ja, idag var det alltså dags för veckans första träningspass, och det bra ett bra sådant! Jag hade ett sånt flyt och kände mest för att skutta runt och göra allt, men Fredrik är en hård pojkvän/sambo/personlig tränare/pepptalkare som tror på rutiner och övning, så jag fick minsann hålla mig i skinnet.
 
Började passet med något av ett personbästa: hela 45 minuter på crosstrainern, kanske ingen direkt bedrift, men för mig som tröttnat efter 10 minuter är det under! Det rullade på i bra tempo och tiden fördrevs med att tävla med de andra på gymmet - ett bra tips som fungerar utmärkt för mig! 530 kcal och 7,3 km senare hoppade jag av trampmaskinen och riktade in mig på nästa övning. Några hammercurls senare kom den egentliga utmaningen: hänga i stång.
 
I teorin kändes det som en barnlek, "vaddå, det där gjorde man på skolgården varje dag!", men i praktiken var det definitivt svårare. Tanken är att jag ska bli starkare i armar och framförallt i händer, för att senare kunna klara mina dips, chins och pull-ups. 
Det gick alltså ut på att "bara" hänga... Låt oss säga att jag inte var så kaxig efter att försökt hänga kvar på stången med allt jag hade. Resultatet blev ynka 11,8 sek med händerna i chinplacering (alltså fingrarna pekande bort från dig) och 14,2 sekunder i pull-up-placering (fingarna mot dig). Vi får helt enkelt öva lite till trots att händerna lär få ta en del stryk.
 
 
Passet avslutades med magövningar och jag och Fredrik passade på att slå vad om vem som skulle ha magrutor först. Eftersom hans redan syns när han spänner magen (vilket man INTE får göra för att vinna vadet), så måste jag verkligen step it up! Bring it on!
 

Veckans första pass!


Vincent

 
 
Nu har det gått 4 veckor utan dig. Du har lämnat ett stort tomrum i våra liv. 

Rom byggdes inte på en dag

Jag har en undermedveten tanke om att träning ska ge resultat efter en vecka. Och ibland är det ju till och med så! Nu när jag har kommit igång igen och snittar 5 ggr i veckan på gymmet så märker jag ju redan skillnad. Jag är mer uthållig och endorfinerna och adrenalinet gör att jag också orkar mer. Så jag går och inbillar mig varje dag att det också syns på kroppen.

Idag bad jag Fredrik ta lite bilder när vi tränade och genast blir jag nedstämd över hur vissa kroppsdelar ser ut och jag blir arg på mig själv för att jag låtit det bli så. Nu skulle jag inte kalla mig tjock men extra kilon sitter helt klart på ställen de inte fanns på förr. Har inte vågat väga mig igen och ser egentligen ingen anledning till det heller. Om två veckor kanske!

Nu har jag precis kommit hem efter dagens benpass. Värmde upp med 1 km rask gång och började sedan med benpressen. Det blev 10x4 à 70 kg! Provade ta 90 kg också men nästa gång siktar vi på 100.
Därefter körde vi min favorit - knäböj. Fredrik körde med vikter och jag körde på bosu-bollen. Därefter följde de sedvanliga benövningarna, insida, utsida, över och under!

Gah, träningsvärk är en garanti imorgon!

     


Att hitta tillbaka

Hej!
Idag har jag haft riktigt dåligt samvete över att inte ha gått till skolan. Jag har tröttnat rejält på skolan, eller inte på skolan men på de oinspirerande lärarna, de pedagogiklösa föreläsningarna och inställningen man har till oss studenter. Kan ta detta i ett annat inlägg, men resultatet av detta har blivit att jag alltför ofta tar sovmorgon eftersom jag inte tycker att det ger mig något när jag är där. Idag var en sådan där som säkert hade gjort gott för själen igen. En hel dag i skogen. Men när det innebär att man behöver åka hemifrån 06.00 så segnar jag ihop helt. Så idag har jag istället rensat och gjort om i garderoben. Eller jag är liksom inte klar än...

Det blev sen träning idag. 20.30 stegade jag och Fredrik in på SATS för att köra varsitt pass.
Jag började med 30 minuter på crosstrainern som idag gick i rasande fart. 5 kilometer!
Därefter tänkte jag springa av lite överskottsenergi på bandet men benhinnorna protesterade så jag ville inte utmana ödet och kanske råka ut för en ordentlig inflammation. Istället gick jag i rask takt 15 minuter och kunde då stoltsera med sammanlagt 7 km på 45 minuter, vilket är mer än bra för mig just nu.

Avslutade passet med lite magövningar. Tog Fredrik till hjälp och körde först sit-ups där man kastar en medicinboll mellan varandra. Därefter långsamma sit-ups och till sist den gamla hederliga plankan. Då jag alltid kör magövningar med en timer som kallas Tabatha (finns att ladda ner på AppStore) gör jag plankan på knän såhär i början för att kunna klara mig igenom hela övningen.

Tabatha-timern är verkligen ett bra tips. Den går ut på att göra en övning 8 ggr under 20 sekunder, med 10 sekunders vila mellan varje gång. Funkar perfekt!


Välkommen!

Idag välkomnar jag vår nya fantastiska familjemedlem: matberedaren! Sedan våra kära mixer dog har jag varit sugen på en större och mer multifunktionell kökskompis och idag är dagen D.
Den har färdats ända från Ullared för att kunna vara en del av vårt hem, och oj vad det ska göras soppor, smoothies och vadmannukangöra!


Skogsmullefitness

Det har varit en lång dag idag!
Måndagen kickstartade veckan ordentligt. 07.30 ringde klockan (ja jag vet - sovmorgon för alla arbetare) och jag släpade mig upp trots att zombien i mig helst hade velat skolka. På med stövlar och regnställ och ut till Hellasgården för en dag fylld av inlärning av mossor och lavar och en hel del klättring i terrängen. Vill man åt de finaste arterna så måste man tydligen offra sig (och sitt liv) bland stupen! Och låt oss säga att att klafsa fram på hala bergsknallar, i stövlar, med årets värsta träningsvärk i ben och rumpa - inte var något annat än en kamp. Men den friska luften gjorde själen gott åtminstone och det var gott att knapra harsyra! Nästa typ av hälso-kost?

Hem igen. Av med skogsmulleoutfiten och hoppa ner i träningskläderna som egentligen hade behövt tvättas för länge sedan (note-to-self: du behöver fler tränings-BHar!).
Lördagens benpass kändes alltså fortfarande, trots detta värmde jag först upp 10 minuter på crosstrainern i högt tempo och avslutade uppvärmningen med att springa 1 km (utan paus) på 06.13 minuter. Benen skrek till en början men nu har jag ett resultat att rätta mig efter.

Träningen bestod av marklyft, sittande rodd och lats-drag. En rygg-måndag helt enkelt. Marklyftet krånglade till en början då jag hade svårt att hitta rytmen och taktiken igen men efter lite om och men lyckades jag ändå ta 30 kg på 3x7.

 
 

 
 

RSS 2.0